Stora studiebesöksdagen 21 juni

Publicerad 20 Mars, 2023

Nu är programmet klart och öppet för anmälan. Studiebesöken följer samma tider på alla platser:
10.00-12.00 - Studiebesök, rundvandring med x antal stopp som värden planerar
12.00-13.00 - Lunch, gärna gemensamt men alla köper sin egen
13.30 -14.30 - Vi kopplar upp oss för eftersnack med värdar och deltagare, din värd meddelar lokal.

Välkommen med din anmälan! Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller.

Anmäl dig här!  

Läs mer om programmet

Högskolan Dalarna, Falun

Framtiden är flexibel, studentaktiv och hybrid!

Högskolan Dalarna satsar stort på lärmiljöutveckling! Både i nuvarande Campus Falun och i Nya Campus Borlänge som just nu är under uppbyggnad bygger vi lärmiljöer som skall fungera både idag och imorgon. Det är lärmiljöer som skall vara attraktiva, flexibla, utvecklande, inkluderande och studentaktiva! Lägg därtill att alla miljöer ska vara hybrida och möjliggöra deltagande på lika villkor så har du receptet för framtidens lärmiljöer. Välkommen till oss och se hur vi arbetar med lärmiljöutvecklingen och upptäck våra lärmiljöer.

Mötesplats: Campus Falun, Högskolegatan 2. Kontaktperson Ragnar Olafsson, rol@du.se, 070-999 52 32

 

KTH, Stockholm

Framtidens utbildningsmiljöer i ett statligt byggnadsminne – hybrid, ALC och flexibel hörsal.

Drygt hundra år efter att KTH vid Vallhallavägen i Stockholm uppfördes har byggnaden som ritades av arkitekten Erik Lallerstedt 1917 genomgått en varsam renovering, för att möta verksamhetens förändrade behov. Huvudbyggnaden är en av de symbolbyggnader på Campus med stort värde för KTH som verksamhet. Vi har gjort en investering i att vårda och utveckla ett kulturarv vilket i sig är en hållbar insats. Fokus under de fem årens projektproduktion har lagts på långsiktig hållbarhet, akustik, belysning, nya pedagogiska metoder och en satsning på ny teknik. Tillsammans vandrar vi genom KTHs huvudbyggnad och ser Hybridsal, ALC sal, Flexibel hörsal och en ny konstinstallation i en omgestaltad ljusgård.

Mötesplats: Lindstedtsvägen 3, KTH Campus. Kontaktperson Marika Strömberg, 070-191 71 49, maristr@kth.se

 

KI, Stockholm, Flemingsberg

Hybridundervisning vid Karolinska Institutet i Flemingsberg 

 Vi visar fem olika salar med utrustning, bl a BYOD, hybridsalar, mobil Whiteboard med Scribe webbkamera samt OWL webbkamera. Vi diskuterar olika lösningar och svarar på både pedagogiska och tekniska frågor. Vi presenterar även en webbplats för hybridundervisning som lanseras under våren 2023. 

 Mötesplats: Lokal NEO, Adress Blickagången 16,  Flemingsberg. Vi möts vi entrén. Kontaktperson Mats Brenner, mats.brenner@ki.se, 070-200 71 59

 

 Försvarshögskolan, Stockholm

Tradition möter framtid med lärandet i centrum

Försvarshögskolan är ett litet lärosäte med det viktiga uppdraget att utbilda inom försvar, krishantering och säkerhet. Våra lärmiljöer präglas av mötet mellan det civila och det militära samt mötet mellan det traditionella och det digitala. På Försvarshögskolan är alla utbildningsrum hybridiserade och målsättningen är att alla utbildningsrum ska vara flexibla och anpassningsbara för att möjliggöra så många pedagogiska upplägg som möjligt. Lärandet i det digitala, i det fysiska och i det informella rummet ska vara i samklang. Varmt välkommen till Försvarshögskolan för att se våra lärmiljöer och tillsammans med oss diskutera hur framtidens lärmiljöer kan se ut!

Besöksadress: Drottning Kristinas väg 37, Stockholm. Då Försvarshögskolan är ett skyddsobjekt kommer du som är med på plats att behöva besöksanmäla dig innan, samt på plats kunna visa giltig legitimation. Information om det ges efter anmälan. Kontaktperson, Anna-Karin Larsson, 0729-63 63 44, anna-Karin.Larsson@fhs.se

 

Uppsala universitet, Uppsala

Från det analoga till det digitala och allt där emellan

Vandring genom olika lärmiljöer vid Uppsala universitet – från Botaniska trädgården till Laborativa lärosalen. Utforska lärmiljöerna runt Campus Blåsenhus, diskutera möjligheter, utmaningar och hur du resonerar i valet mellan fysiska och digitala aktiviteter i olika miljöer!

Mötesplats: Vi samlas i entrén till Campus Blåsenhus, von Kraemers Allé 1A. Kontaktperson: Geir Gunnlaugsson geir.gunnlaugsson@uu.se, 070-425 00 72

 

Uppsala universitet, Uppsala

Biologi och lärande i nygamla lokaler

Gamla anrika delar av ett biologibibliotek har varsamt gjorts om till en attraktiv lärandemiljö för undervisning, enskilda studier och kreativ verksamhet, inklusive 3D-printing makers space. Här trivs studenter och lärare, men var är böckerna? Välkommen att besöka oss och diskutera hur vi kan använda och utveckla lokalerna i gamla hus utan att ta bort dess särprägel. Biblioteket är lokaliserat i hjärtat av Uppsalas biologi-stråk med goda möjligheter att se mer av Uppsala universitets campus.

Mötesplats: Evolutionsbiologiskt centrum Norbyvägen 14 (Kärnhuset, Hus 15 Entrén). Kontaktperson: Margareta Krabbe, 070-425 09 49; margareta.krabbe@ibg.uu.se

 

Högskolan Väst, Trollhättan

Morgondagens Hybridlösning i undervisningssalar

Välkommen till Högskolan Väst där du får testa och uppleva hur vi har valt att skapa möjligheter för hybridundervisning i sal med fokus på en miljö som skapar likvärdiga förutsättningar för deltagande, oavsett om den sker fysiskt eller digital. 

Mötesplats: Högskolan Väst, Gustava Melins gata 2, Trollhättan (vi möts i receptionen). Kontaktperson Lars Johansson, lars.johansson@hv.se, 0733-97 51 82

 

 Umeå universitet, Umeå

Learning Lab Umeå

Umeå universitet tillsammans med Akademiska hus har etablerat en testbädd vid lärosätet som utforskar samspelet mellan människa, rum och teknik i hybrida, synkrona läraktiviteter. Läs mer om Learning Lab Umeå här.

Mötesplats Johan Bures väg, Naturvetarhuset. Kontaktperson Jonas Lindholm, jonas.lindholm@umu.se, 072-171 72 01.

 

 Anmäl dig här!  

 

 

NyheterNyhetsarkiv

Nätverksträff 26 april

12 April, 2024

Forskningsseminarium: Coercive design and "callous objects" in learning environments

Nätverksträff 23 februari

31 Januari, 2024

När här och där blir ett: hybrida reflektioner från Learning Lab Umeå

Nätverksträff 1 december

14 November, 2023

Studieplatser vid Göteborgs universitet - fler, bättre och likvärdiga

Nätverksträff 10 november

12 Oktober, 2023

Higher Ed Learning Spaces: Thinking About the Whole Campus

Active Learning Nordic Summit - En nordisk konferens om undervisning i, och utveckling av, ALC-lärosalar.

28 September, 2023

Active Learning Nordic Summit- En nordisk konferens om undervisning i, och utveckling av, ALC-lärosalar. …