Stora studiebesöksdagen 22 augusti

Publicerad 29 Maj, 2024

Nu är programmet klart och öppet för anmälan. Studiebesöken följer samma tider på alla platser:

12.00-13.00 - Lunch, gärna gemensamt men alla köper sin egen
13.00-15.00 - Studiebesök, rundvandring med x antal stopp som värden planerar

Välkommen med din anmälan! Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller.

Stora studiebesöksdagen riktar sig till medlemmar i nätverket. Vill du bli medlem kontaktar du Petra Stenberg,

Läs mer om programmet och anmäl dig här!  

Högskolan Dalarna, Borlänge

Nya Campus Borlänge!

När det blev dags för oss att projektera för nytt campus var det ett perfekt tillfälle att med nytänkande, mod och med utgångspunkt i pedagogiska behov driva förändringen mot framtidens campus för utbildning och lärande. För att nå dit behövde vi säkerställa att lärmiljöerna blev flexibla, utvecklande och inkluderande samt möjliggjorde för kollaborativa och studentaktiva undervisningsformer, utan att dessa skulle vara bundna till en viss plats. Vid tidpunkten för Stora studiebesöksdagen kommer Nya Campus Borlänge att stå klart och vi hälsar er varmt välkomna!

Mötesplats: Campus Borlänge, Borganäsvägen 22, Borlänge. Kontaktperson Emelie Westergren enb@du.se, 023-77 83 42

 

KI, Stockholm, Flemingsberg

Hybridundervisning, ALC- och eventlokal vid Karolinska Institutet i Flemingsberg! 

 Vi visar åtta olika salar med utrustning, bl a BYOD, webbkameror, hybridsalar och ALC-lokal. Vi diskuterar olika lösningar och svarar på både pedagogiska och tekniska frågor. Vi presenterar även en webbplats för hybridundervisning.

 Mötesplats: Vi möts vid entrén, Alfred Nobels allé 10, Flemingsberg. Kontaktperson Mats Brenner, mats.brenner@ki.se, 070-200 71 59

 

Högskolan i Gävle

Nya studiesociala ytor vid Högskolan i Gävle!

Välkommen till våra nyaste studiesociala ytor på Högskolan i Gävle. Vi tittar på de större grupprum och öppna studiemiljöer som vi har tagit fram på senare tid. Arbetet har gjorts efter dialog med studenter och utifrån resultatet av ett idéprojekt (en workshopserie) om framtidens lärmiljöer vid Högskolan i Gävle.

Besöksadress: Vi möts vid huvudentrén/Rävhallen, Kungsbäcksvägen 47. Kontaktperson, Johanna Lundell, johanna.lundell@hig.se, 026-64 82 55

 

Högskolan i Borås

Studentaktiva lärmiljöer vid Högskolan i Borås

Vid besöket på Högskolan i Borås kommer vi visa vår nya multisal som är en kombinerad föreläsningssal och ALC (Active Learning Classroom)-sal. Vi kommer också titta på vår stora studio där det finns möjlighet till större och mindre filmproduktioner, både streamade och inspelade. I slutet av visningen kommer vi titta på hur vi har vänt tråkiga utrymmen till att bli favorithängplatser för studenterna.

Mötesplats: Vi samlas i VIP-matsalen (vid gröna matsalen) Allégatan 1. Kontaktperson: Emma Almingefeldt, emma.almingefeldt@hb.se, 0733-68 94 86 

 

Uppsala universitet, Uppsala

Studiebesök på Inspelningsstudio Blåsenhus

Inspelningsstudio Blåsenhus är en central resurs vid Uppsala universitet som används för inspelningar och studioaktiviteter som rör undervisning, informationsspridning och forskningskommunikation. Studion bemannas av pedagogiska utvecklare och studiotekniker. Välkommen på ett studiebesök där du får se studions utrustning och ta del av inspelningar från studion. Du får också prova på att använda utrustningen på ett lekfullt sätt. Studiebesöket avrundas med en gemensam diskussion om inspelningar och studioaktiviteter för undervisning och forskningskommunikation i Laborativa lärosalen på Blåsenhus.

Mötesplats: Vi samlas i entrén till Campus Blåsenhus, von Kraemers Allé 1A. Kontaktperson: Sofia Grunér, sofia.gruner@uu.se , 070-425 08 51.

 

 Högskolan Väst, Trollhättan

Morgondagens Hybridlösning i undervisningssalar

Välkommen till Högskolan Väst där du får testa och uppleva hur vi har valt att skapa möjligheter för hybridundervisning i sal med fokus på en miljö som skapar likvärdiga förutsättningar för deltagande, oavsett om den sker fysiskt eller digital. 

Mötesplats: Högskolan Väst, Gustava Melins gata 2, Trollhättan (vi möts i receptionen). Kontaktperson Lars Johansson, lars.johansson@hv.se, 0733-97 51 82

 

 Anmäl dig här!  

 

NyheterNyhetsarkiv

Stora studiebesöksdagen 22 augusti

29 Maj, 2024

Nu är programmet klart och öppet för anmälan.. Studiebesöken följer samma tider på alla platser:

Nätverksträff 26 april

12 April, 2024

Forskningsseminarium: Coercive design and "callous objects" in learning environments

Nätverksträff 23 februari

31 Januari, 2024

När här och där blir ett: hybrida reflektioner från Learning Lab Umeå

Nätverksträff 1 december

14 November, 2023

Studieplatser vid Göteborgs universitet - fler, bättre och likvärdiga

Nätverksträff 10 november

12 Oktober, 2023

Higher Ed Learning Spaces: Thinking About the Whole Campus