Nätverksträff 26 april

Publicerad 12 April, 2024

Forskningsseminarium: Coercive design and "callous objects" in learning environments

Rum för lärande är mycket glada att kunna presentera professor Neil Selwyn, Monash University, som med utgångspunkt i artikeln ”The modern classroom chair: Exploring the coercive design of contemporary schooling”, kommer att presentera sina tankar och funderingar kring just vad "coercive design" och "hostile architecture" är och vad det kan betyda för lärandemiljöer.

Som en extra bonus är vi som grupp först med att få denna forskning presenterad för oss då Neil ännu inte har presenterat denna publikation i något annat forum.

Neil Selwyn är professor vid The Faculty of Education vid Monash University i Melbourne, Australien. Han har under ca 25 år främst forskat på integrationen av digital teknik i skolor, universitet och vuxenlärande. Han är internationellt ledande inom forskningen på digitalt lärande, med specifik expertis vad gäller de begränsningar och utmaningar som kan uppstå när teknikbaserad undervisning implementeras. Just nu arbetar han främst med att undersöka framväxten av lärandedata, learning analytics, AI och den förändrade situationen för lärares digitala arbete. Han har också varit gästprofessor vid Göteborgs universitet.

Seminariet kommer att hållas på engelska och diskussion kommer att modereras av Christina Nyström, Chief Learning Officer vid Handelshögskolan i Stockholm samt styrgruppsmedlem i Rum för lärande. 

 

Nätverksträffen sker i Zoom och riktar sig till medlemmar i Rum för lärande.

Nätverket har i dag drygt 550 medlemmar och att vara medlem ger dig tillgång till kunskap, inspiration och utveckling inom området för det fysiska och digitala rummet. Är du inte medlem? Kontakta Petra Stenberg för att bli medlem och få inbjudan till våra aktiviteter.

NyheterNyhetsarkiv

Stora studiebesöksdagen 22 augusti

29 Maj, 2024

Nu är programmet klart och öppet för anmälan.. Studiebesöken följer samma tider på alla platser:

Nätverksträff 26 april

12 April, 2024

Forskningsseminarium: Coercive design and "callous objects" in learning environments

Nätverksträff 23 februari

31 Januari, 2024

När här och där blir ett: hybrida reflektioner från Learning Lab Umeå

Nätverksträff 1 december

14 November, 2023

Studieplatser vid Göteborgs universitet - fler, bättre och likvärdiga

Nätverksträff 10 november

12 Oktober, 2023

Higher Ed Learning Spaces: Thinking About the Whole Campus