Nätverksträff 29 april

Publicerad 14 April, 2022

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet bedriver för närvarande projektet Hållbara och tillgängliga lärmiljöer med syfte att främja studenters psykiska hälsa under utbildningen. Ett av delprojekten handlar om att undersöka hur en kombination av en flexibel och hybrid lärmiljö kan utformas inom ramen för en kurs – så kallad HyFlex-kursdesign. Grundtanken är att ge studenter möjlighet att, utifrån sina olika förutsättningar, välja på vilket sätt de vill delta i undervisningen vid varje enskilt undervisningstillfälle. Vad innebär det för undervisningen, för lärmiljön, för läraren och för studenterna?

Medverkande är Sylva Frisk, vicedekan vid Samhällsvetenskaplig fakultet och Gregg Bucken-Knapp, professor i offentlig förvaltning, tillika den lärare som arbetar med utformning av en HyFlex-kurs.

Moderator är Stefan Karlsson som är pedagogisk utvecklare med inriktning mot digitalt lärande vid Örebro universitet.

 

Nätverksträffen sker i Zoom och riktar sig till medlemmar i Rum för lärande. 

 

Nätverket har i dag drygt 460 medlemmar och att vara medlem ger dig tillgång till kunskap, inspiration och utveckling inom området för det fysiska och digitala rummet. Är du inte medlem? Kontakta Petra Stenberg för att bli medlem och få inbjudan till våra aktiviteter. 

NyheterNyhetsarkiv

Nätverksträff 27 oktober

15 November, 2022

Nätverksträffen i oktober har rubriken "Rum för bildning - att arbeta med det breda uppdraget" . …

Nätverksträff 30 september

6 September, 2022

Vid nätverksträffen presenteras en alldeles färsk bok – den allra första på svenska – om pedagogik i aktiva lärosalar. …

Nätverksträff 1 juni

20 Maj, 2022

Temat för träffen är studieytor - miljöer som studenterna använder utanför den lärarledda och schemalagda tiden. …

Nätverksträff 29 april

14 April, 2022

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet bedriver för närvarande projektet Hållbara och tillgängliga …

Nätverksträff 18 mars

7 Mars, 2022

Göteborgs universitet har Sveriges bredaste konstnärliga fakultet. …