Forskningssamarbete med University of Minnesota

Publicerad 27 November, 2017

När 45 personer från nätverket Rum för lärande besökte University of Minnesota och deras konferens IFALC 2017 i augusti 2017 blev den skandinaviska gruppen speciellt inbjuden av universitetet för att träffa några av de forskare vid Center for Educational Innovation som arbetar med att utvärdera den utveckling av universitetsutbildningarna som universitetet bedriver. Vår kontaktperson vid Centret blev J.D. Walker. Han presenteras på universitetets hemsida enligt bifogad länk: https://cei.umn.edu/jd-walker.  Han har även varit en av medförfattarna i boken ”A guide To Teaching in Active Learning Classroom”. Du kan hitta mer information om den boken under länken: https://styluspub.presswarehouse.com/Books/SearchResults.aspx?str=A%20guide%20to%20teaching%20in%20the%20Active%20Learning%20Classroom

Vid vår träff med forskarna ställdes frågan om vi trodde att det fanns pedagogiska forskare i Skandinavien, inom vårt nätverk eller utanför, som kunde ha intresse av att samarbeta med Center for Educational Innovation för att jämföra resultat och kanske samarbeta i utvärderingar av lärandet inom högre utbildning. Vårt svar blev att vi antog att det fanns ett sådant intresse och att vi skulle upprätthålla kontakten.

Jag har under hösten haft nya kontakter med vår kontaktperson J.D. Walker och vi kom överens om att i ett första steg upprätta en list över alla som bedriver liknande forskning i Skandinavien och som skulle vara intresserade av att etablera kontakter med Center for Educational Innovation vid University of Minnesota för att i ett senare skede föra en direkt dialog om forskningsområdena överlappar varandra och kanske även på sikt samarbeta inom olika projekt.

Skicka alltså ditt namn och kontaktuppgifter till mig så listar jag intresset och vidarebefordrar uppgifterna. Har ni dokument eller länkar som närmare förklarar just er forskning så får ni gärna bifoga även dessa.

Skicka din intresseanmälan till:

Antonsson.hans@gmail.com

NyheterNyhetsarkiv

Nätverksträff 26 april

12 April, 2024

Forskningsseminarium: Coercive design and "callous objects" in learning environments

Nätverksträff 23 februari

31 Januari, 2024

När här och där blir ett: hybrida reflektioner från Learning Lab Umeå

Nätverksträff 1 december

14 November, 2023

Studieplatser vid Göteborgs universitet - fler, bättre och likvärdiga

Nätverksträff 10 november

12 Oktober, 2023

Higher Ed Learning Spaces: Thinking About the Whole Campus

Active Learning Nordic Summit - En nordisk konferens om undervisning i, och utveckling av, ALC-lärosalar.

28 September, 2023

Active Learning Nordic Summit- En nordisk konferens om undervisning i, och utveckling av, ALC-lärosalar. …