Nätverkets styrgrupp har sammanträtt

Publicerad 24 April, 2017

Antalet medlemmar i nätverket ökar hela tiden och är nu uppe i 238 personer. Medlemmarna från våra lärosäten representerar en spännande blandning av bakgrunder som ger nätverket en god bredd på våra erfarenheter av nya lärande miljöer.

 

Av våra medlemmar har 45 st även anmält sitt deltagande till nätverkets pre-konferens i anslutning till IFALC 2017 som genomföres vid University of Minnesota i augusti 2017. Även den gruppen har nätverkets kännetecken av blandade erfarenheter. Vi kommer nu att sätta en övre gräns för pre-konferensen vid 50 deltagare för att praktiskt kunna genomföra det hela. Några av våra medlemmar har även skickat in egna förslag till presentationer vid den stora konferensen i Minnesota. Vi hoppas naturligtvis att några av dessa kommer att antas och finnas med på programmet.

Nätverkets nästa symposium är tänkt att hållas i anslutning till NU 2018 som nästa gång genomföres vid Mälardalens högskola i Västerås den 9-11 oktober 2018. Nätverkets symposium planeras därför i direkt anslutning till detta arrangemang den 8-9 oktober. En programgrupp för symposiet kommer att tillsättas i slutet av detta år. Har du idéer om vad som kan/borde presenteras där så är du välkommen till mig med förslag.

Vi har också ambitioner att kunna genomföra något Webinar under året med någon aktuell frågeställning kring lärande och rummet för lärande. Även här är vi öppna för era förslag till program.

Vi kommer också att försöka utveckla vår hemsida så att den blir en mer levande miljö med aktuell information. Även där finns en liten arbetsgrupp inom styrgruppen som arbetar med frågan.

Den 13 juni ses vi nästa gång i styrgruppen. Innan dess hoppas jag att ni medlemmar hör av er till mig med information om vad som pågår vid ert lärosäte när det gäller att utveckla lärandet och rummet för lärandet.

Hans Antonsson

Styrgruppens ordf.

NyheterNyhetsarkiv

Nätverksträff 23 februari

31 Januari, 2024

När här och där blir ett: hybrida reflektioner från Learning Lab Umeå

Nätverksträff 1 december

14 November, 2023

Studieplatser vid Göteborgs universitet - fler, bättre och likvärdiga

Nätverksträff 10 november

12 Oktober, 2023

Higher Ed Learning Spaces: Thinking About the Whole Campus

Active Learning Nordic Summit - En nordisk konferens om undervisning i, och utveckling av, ALC-lärosalar.

28 September, 2023

Active Learning Nordic Summit- En nordisk konferens om undervisning i, och utveckling av, ALC-lärosalar. …

Nätverksträff 25 augusti

21 Juni, 2023

Ett år med Learning Lab Örebro – att driva högskolepedagogisk utveckling med utgångspunkt i ett tomt rum.